Telefonisch contact

0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
Contact Nieuws
a a a
Mijn dossier Mijn Avedan Stel een vraag Stel een vraag

Buurtbemiddeling in het voorjaar

Het voorjaar is begonnen. De bloembollen bloeien en het wordt warmer. Mensen gaan vaker en langer naar buiten. Ramen en deuren staan vaker open.
Veel mensen genieten van het voorjaar. In de tuin of op het balkon genieten van de zon, deuren en ramen open, de muziek aan en/of op een mooie dag gezellig barbecueën. Een fijne periode.
Je krijgt meer contact met je buren en je hoort ze misschien ook vaker. De honden blaffen, de buren praten duidelijk hoorbaar voor jou en/of de muziek komt door het open raam naar buiten. Soms geeft dat irritaties of overlast.

Daarom heeft Buurtbemiddeling Almelo een paar tips die helpen om prettig te blijven wonen:

  • Let op de muziek uit openstaande ramen en deuren.
  • Zet de BBQ zo neer dat de buren geen last hebben van de rook.
  • Vraag je buren of ze last van je ervaren en probeer daar rekening mee te houden.
  • Als je nog laat buiten zit, bedenk dan dat anderen misschien vroeg op moeten en graag willen slapen.
  • Als je elkaar aanspreekt op irritaties of overlast, blijf rustig en benoem wat je graag zou willen. Praat met elkaar op een open manier.

Waar gewoond wordt, wordt geleefd. Als je elkaar kent, spreek je elkaar makkelijker aan op kleine ergernissen. Zo voorkom je dat het uit de hand loopt.

Buurtbemiddeling

Als je er toch niet samen uitkomt, dan kun je Buurtbemiddeling vragen om je te ondersteunen. Wij ondersteunen onpartijdig en neutraal bij het oplossen van problemen tussen buren. Wil je meer informatie en/of advies? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling Almelo. Dat kan telefonisch via 06-48459112 of via een mail naar info@buurtbemiddelingalmelo.nl

Op  Buurtbemiddeling Almelo kun je meer informatie vinden.