Telefonisch contact

0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
Contact Nieuws
a a a
Mijn dossier Mijn Avedan Stel een vraag Stel een vraag

Tweede editie Junior Stadsprijs

Donderdag 22 november wordt voor de 2e keer de Junior Stadsprijs uitgereikt. Dit is een prijs voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen of de stad Almelo. Dat kan van alles zijn: van een zieke buurvrouw helpen tot geld inzamelen voor een goed doel, van opruimen in de wijk tot een belangrijke sportprijs winnen.

De prijs bestaat uit een medaille en een feest. En daarnaast ben je samen met de andere winnaar twee jaar lang ‘junior’ burgemeester.

Direct aanmelden

Aanmelden
Ken je iemand? En wil je hem of haar in het zonnetje zetten?
Aarzel dan niet en meld hem/haar aan voor de Junior Stadsprijs.
Dit kan tot 1 november 2018.

Wie komen in aanmerking voor de Junior Stadsprijs?
De prijzen wordt uitgereikt aan een individueel persoon in 2 leeftijdscategorieën :
–              8 tot en met 12 jaar
–              13 tot en met 17 jaar

En die:
–              zich vrijwillig inzet voor een ander of voor Almelo;
–              een bijzondere prestatie heeft geleverd;
–              een goed initiatief heeft genomen.

Wanneer is de uitreiking?
De Junior Stadsprijs wordt donderdag 22 november tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door burgemeester A. Gerritsen in CSG Het Noordik, Noordikslaan 68, Almelo. De avond begint om 19:00 uur.

Alle stadskanjers die in aanmerking komen voor de prijs en hun ouders/verzorgers ontvangen daarvoor een speciale uitnodiging.

Jury
De binnengekomen aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury:

Anouck van der Heiden – winnaar Junior Stadsprijs 2016
Ik ben Anouck, 11 jaar, en zit in groep 8 van de Bonkelaar en mocht de afgelopen 2 jaar, samen met Bente, junior burgermeester van Almelo zijn.
Ik ben bij verschillende activiteiten betrokken geweest zoals de opening van het woonkwadrant in de binnenstad, de dodenherdenking die heel veel indruk maakte, met de privé chauffeur van de burgemeester op bezoek geweest bij een echtpaar dat 60 jaar getrouwd was.
Daarnaast heb ik een rondleiding van de burgemeester gekregen naar de 19e verdieping van het stadhuis met een prachtig uitzicht. De burgemeester is ook bij ons op school geweest
en dit was ook heel leuk voor mijn klasgenoten.
Dus eigenlijk zo’n beetje alles was leuk, gezellig en indrukwekkend!

Bente van Houttum – winnaar Junior Stadsprijs 2016
Mijn naam is Bente van Houttum, ik ben 16 jaar en heb één zus en twee broertjes. Op dit moment doe ik de opleiding Paardenhouderij bij Zone.College (voorheen A.O.C. Oost Almelo).
Twee jaar geleden ben ik tot junior burgemeester gekozen omdat ik al vanaf mijn twaalfde veel vrijwilligerswerk doe bij Zwemvereniging De Veene maar vooral bij De Gravenruiters. Vooral bij de laatste ben ik erg actief. Bij de manege de Gravenruiters begeleid ik gehandicapte mensen op het paard zodat ze zich even niet gehandicapt voelen maar een volledig mens.
Ik vond het erg leuk om onze burgemeester rond te leiden bij ons op de manege en hem te vertellen van onze toekomstdromen, nl. een nieuwe manege.
Ik zou graag willen dat meer kinderen/mensen helpen met vrijwilligerswerk omdat je niet alleen een ander een plezier doet maar omdat je vooral zelf plezier krijgt door te helpen.

Dorien Wind – gemeenteraadslid
Mijn naam is Dorien Wind en ik ben 24 jaar oud. In mijn dagelijks leven ben ik studente Sociaal Juridische Dienstverlening aan Saxion Hogeschool in Deventer. Daarnaast ben ik gemeenteraadslid voor het CDA in Almelo. Ik heb één grote hobby en dat is motor rijden. Ik kijk enorm uit naar de mooie verhalen die de junior stadsprijs met zich meebrengt.

Eléon de Haas – cultuurmakelaar
Ik ben van huis uit musicus en heb me ontwikkeld richting beleidsontwikkeling op het gebied van kunst en cultuur en fondsenwerving. Ik woon in Almelo en ben geboren (1957) in Vriezenveen. Samen met Miriam hebben we 2 zoons en een kleindochter die in Amstelveen wonen. In Almelo ben ik als vrijwilliger actief bij drie organisaties. Op deze wijze draag ik mijn steentje bij aan het mooier maken van onze stad.
Ik werk bij 5 gemeenten in Overijssel als Cultuurmakelaar. Ik adviseer gemeenten over cultuurbeleid en het werkveld, zoals verenigingen en stichtingen. Daarnaast help ik bij burgerinitiatieven die een relatie hebben met kunst en cultuur. Het uiteindelijke doel is dat zoveel mogelijk mensen actief deelnemen aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur.

Nikita Afsar – lid van de Jongerenraad Almelo
Ik ben Nikita, 17 jaar en zit in de vierde klas van het Erasmus. Hiervoor heb ik op het Pius X mijn VMBO diploma behaald en vervolgens koos ik ervoor om naar de HAVO te gaan.
Ik zit in de jongerenraad van Almelo. Wat wij in de jongerenraad doen is gevraagd en ongevraagd advies geven aan de gemeenteraad. Wij zijn de stem van jongeren en willen ervoor zorgen dat naar onze stem geluisterd wordt.
Ten slotte ben ik nog van plan om vrijwilligerswerk te gaan doen.
Dit is de eerste keer dat ik plaats ga nemen in de jury van de Junior Stadsprijs als vertegenwoordiger van de jongerenraad en ik kan niet wachten!

Tim Breukers – speler Heracles
Mijn naam is Tim Breukers en ik ben geboren (1987) en getogen Oldenzaler. Ik ben bezig met mijn tweede periode bij Heracles Almelo en sta daar nu weer voor het 4e seizoen op rij onder contract. Mijn positie is rechtsback en sinds de vervelende blessure van Robin Pröpper ben ik eveneens aanvoerder. Privé; mijn vriendin en ik verwachten in december ons eerste kindje, waar ik uiteraard zeer naar uitkijk. Ik vind het een eer om plaats te nemen in de jury van de Junior Stadsprijs en ben benieuwd naar hetgeen wij mogen ‘beoordelen’

Wil je op de hoogte blijven? Like dan onze Facebookpagina ,Instagram: jrstadsprijs en Snapchat: jrstadsprijs