Telefonisch contact

0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
Contact Nieuws
a a a
Mijn dossier Mijn Avedan Stel een vraag Stel een vraag

Lancering Vrijwilligersacademie Almelo

Vrijwilligersacademie Almelo
Scholingsaanbod voor vrijwilligers
Leren van en met elkaar

Vanaf donderdag 1 november is de Vrijwilligersacademie Almelo actief. De Vrijwilligersacademie Almelo wil vrijwilligers en organisaties één loket geven waar zij terecht kunnen voor scholing en scholingsvraagstukken. Het is een platform met scholing voor (potentiële) vrijwilligers, mantelzorgers en professionals die met vrijwilligers werken. Deelnemende organisaties kunnen hun (niet commerciële) aanbod op dit platform plaatsen. Organisaties kunnen ook van elkaars aanbod, locaties e.d. gebruik maken. Dit ter bevordering van de kwaliteit van de vrijwilliger en om organisaties te ondersteunen in het werken met vrijwilligers. Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied.
Het doel van de Vrijwilligersacademie is het leveren van een bijdrage aan een breed, gevarieerd en kwalitatief goed scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten.
Deelnemende organisaties brengen hun scholingsaanbod via de Vrijwilligersacademie onder de aandacht. Er zijn inmiddels ongeveer 30 organisaties die aan de vrijwilligersacademie meewerken. Dit zijn zorginstellingen zoals TMZ en CarintReggeland, het Sportbedrijf Almelo, Centrum Advocaten, Het Rode Kruis, Studio 15, Avedan, enz. Het aanbod aan opleidingen is breed en gevarieerd. Voorbeelden zijn Basiscursus Psychiatrie voor vrijwilligers, Training opstarten van een eigen bedrijf, Omgaan met weerstand, Basistraining Thuisadministratie, Omgaan met dementie, Feedback geven en ontvangen, Het goede gesprek, Omgaan met sportongevallen en blessures en Basiscursus fotografie.
Geïnteresseerde vrijwilligers en professionals die werken met vrijwilligers kunnen zich voor een cursus/workshop inschrijven.
De Vrijwilligersacademie Almelo is bestemd voor:
Vrijwilligers, mensen die vrijwilliger willen worden, mantelzorgers en professionals die met vrijwilligers werken.

De website van de Academie wordt momenteel gevuld met opleidingen en is op donderdag 1 november actief: vrijwilligersacademiealmelo