Telefonisch contact

0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
Contact Nieuws
a a a
Mijn dossier Mijn Avedan Stel een vraag Stel een vraag

Mentorproject

geeft jongeren een extra steuntje in de rug

Heb jij al een personal coach?

Je hebt er even helemaal genoeg van. Je baalt van school, omdat je het er niet naar je zin hebt, je cijfers zijn niet om over naar huis te schrijven en met sommige leraren kun je het ook niet al te goed vinden. Iedereen op het voortgezet onderwijs loopt er wel eens tegenaan. Meestal komt het vanzelf weer goed, maar wat moet je doen wanneer het je niet meer lukt om je opleiding weer op de rit te krijgen?

Je kunt ook te maken krijgen met een moeilijke situatie thuis. Een zieke ouder, broer of zus, of ruzie. Iedereen kan zich wel situaties voorstellen waardoor het thuis niet op rolletjes loopt. De een kan er goed mee omgaan en kan ondanks alles toch nog goede cijfers halen. Er zijn ook leerlingen die juist door een lastige situatie thuis op school vastlopen.

En soms weet je gewoon niet wat je van jezelf moet denken! Je weet nog niet wat je wilt worden later, of vindt geen aansluiting bij je klasgenoten. Als je wordt gepest, weet je niet hoe je moet reageren. Negeren, of maar eens flink terugschelden? En hoe moet ik me gedragen om er wel bij te horen?

Als je op het voortgezet onderwijs zit of de overstap gaat maken van groep 8 naar het voortgezet onderwijs, komt er heel veel op je af. Je moet allerlei belangrijke keuzes maken, uitvogelen wat je precies wilt en kunt en hoe je kunt bereiken waar je van droomt. Het kan een fantastische tijd zijn, of juist helemaal niet.

Het Mentorproject

Voor alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs en groep 8 die zich herkennen in wat hierboven staat, is er het Mentorproject. Eigenlijk is de naam een beetje raar gekozen, want het project is er voor jullie. Leerlingproject was misschien een betere benaming geweest.

Wat houdt het in?

Wanneer je je aanmeldt (of wordt aangemeld door je schoolmentor of ouders), word je gekoppeld aan een personal coach. Het is helemaal niet zo vreemd om de hulp in te schakelen van zo iemand, bijna alle beroemd-heden hebben er eentje.
De een wordt gecoacht om beter te presteren bij sport, de ander bij het acteren, zingen of presenteren.

Wat doet de coach voor en met jou?

Hij of zij kan je helpen met het plannen of overhoren van je huiswerk, wanneer je cijfers te wensen overlaten. Of je kunt eens lekker je hart luchten of samen met je coach iets leuks buitenshuis doen. Je spreekt samen met je coach af wat je wilt gaan doen en bereiken.
Het draait allemaal om jou; de coach zal uitgaan van jouw persoonlijke situatie. Een coach is geen hulpverlener, maar kan je wel doorverwijzen naar professionele hulpverlening als dat nodig mocht zijn.

Contact:

Marieke Peerbolte
Tel. 06 24 32 16 68
E-mail: m.peerbolte@avedan.nl

Links naar andere websites:
www.oranjefonds.nl
www.mentoringwijzer.nl
www.jonginalmelo.nl

Partners:

Regionaal meld- en coördinatiepunt Vroegtijdig Schoolverlaten
ROC van Twente
Afdeling leerplicht Gemeente Almelo
OSG Erasmus
CSG het Noordik
RKSG Pius X
AOC Oost