Telefonisch contact

0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
Contact Nieuws
a a a
Mijn dossier Mijn Avedan Stel een vraag Stel een vraag

Stages bij Avedan

Avedan werkt in de gemeente Almelo op een breed sociaal gebied voor alle leeftijdscategorieën. Dit werk wordt door beroepskrachten uitgevoerd met ondersteuning van vrijwilligers en stagiaires. Gedurende het hele jaar zijn er mogelijkheden om stage te lopen bij verschillende afdelingen. Jaarlijks krijgen ongeveer 75 MBO- en HBO-stagiaires de kans hun theoretische kennis bij ons in de praktijk te brengen.

Stage kinder- en meidenwerk en tiener- en jongerenwerk

In veel verschillende wijken van Almelo organiseert Avedan kinderwerk (4 t/m 11 jaar) meidenwerk (9 t/m 13 jaar) en tiener- en jongerenwerk (10 t/m 18 jaar).
De werkers binnen het kinder-tiener-jongerenwerk (KTJ-werk) werken wijkgericht. Als stagiair word je begeleid door 1 van deze werkers.
Je organiseert verschillende laagdrempelige activiteiten en inlopen en educatieve trajecten of projecten. De activiteiten en projecten worden met name in de vrije tijd van de jeugd georganiseerd.
Als stagiair ben je bezig met het bedenken en voorbereiden van activiteiten. Ook ben je betrokken bij de uitvoering van deze activiteiten. Daarbij ondersteun en begeleid je de doelgroep.
Je biedt mogelijkheden voor de deelnemers om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Daarbij heb je een signalerende functie en werken we preventief.

Voor het schooljaar 2019-2020 zijn we weer op zoek naar enthousiaste stagiaires die affiniteit hebben met de doelgroep!

Ben je geïnteresseerd in een stage binnen het kinder- en meidenwerk of het tiener- en jongerenwerk? Of heb je vragen? Neem contact op met de stagecoördinatoren Celine Perik en Ester Marissen via stage-ktjwerk@avedan.nl

Jaarstage HBO maatschappelijk werk of social work

Avedan maatschappelijk werk is dé organisatie voor maatschappelijk werk in de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Twenterand, Tubbergen en Wierden.
Naast algemeen maatschappelijk werk, bieden we ook schoolgericht maatschappelijk werk, trainingen en cursussen, vroeghulp huiselijk geweld en bemoeizorg (in Almelo).

Als stagiaire maatschappelijk werk kom je in één van onze teams terecht en loop je de eerste tijd mee met je collega’s bij verschillende werkzaamheden: spreekuur, begeleidingsgesprekken, contact met samenwerkingspartners, rapportage, etc. Na verloop van tijd pak je deze taken zelf, al dan niet onder begeleiding, op.

De functie is voor 3e jaars HBO-studenten MWD en Social work.

Helaas is het is niet meer mogelijk te solliciteren voor schooljaar 2019-2020.

Voor meer informatie of het kenbaar maken van je interesse kun je mailen naar: stage-mw@avedan.nl

Stage Bemiddelingsmedewerker participatie voor 3e jaars HBO-student

Als stagiaire Bemiddelingsmedewerker participatie in Almelo ben je verantwoordelijk voor het plaatsen van kandidaten met een bijstandsuitkering op activeringsplekken. De stagiaire is de spil tussen de kandidaat en de maatschappelijke organisatie waar de kandidaat een bijdrage gaat leveren in de vorm van maatschappelijke inzet. De functie is beschikbaar voor 3e jaars HBO-studenten. Onze voorkeur gaat uit naar studenten met de studierichting MWD, SJD, HRM of P&A. Mocht je interesse hebben dan kan je bij ons het volledige functieprofiel opvragen. Je mag ook gelijk een korte motivatie met je cv mailen naar Petra Schumer-Westra, p.schumer@avedan.nl.

Open sollicitaties

Een open sollicitatie voor stageplekken op andere werkgebieden stuur je naar stage@avedan.nl.