Telefonisch contact

0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
Contact Nieuws
a a a
Mijn dossier Mijn Avedan Stel een vraag Stel een vraag

Secret Santa’s gezocht in de gemeente Almelo

December staat weer voor de deur. Dat betekent voor velen lekker eten en gezelligheid. Maar helaas zijn er ook mensen die niet zo’n fijne maand tegemoet gaan. 1/3e van de volwassen Nederlanders voelt zich bijvoorbeeld wel eens eenzaam. Daarom roept Almelovoorelkaar de inwoners van Almelo op om iets voor een ander te doen tijdens de feestmaand december.

Hulp bieden in allerlei soorten en maten

Almelovoorelkaar gaat op zoek naar allerlei soorten ‘Secret Santa’s’ in de gemeente Almelo. Het idee van ‘Secret Santa’s’ is dat iemand in het geheim een cadeautje koopt voor iemand anders. “Nu gaan wij geen cadeautjes uitdelen maar wel een helpende hand of een lieve boodschap”, legt Crista ten Hove projectleider van Almelovoorelkaar uit.

Crista ten Hove: “We zoeken bijvoorbeeld ‘Swingende Santa’s’ die kerstliedjes zingen samen met de ouderen van het verzorgingstehuis of ‘Smullende Santa’s’ die een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten. Ook kun je je opgeven als ‘Schrijvende Santa’. Als ‘Schrijvende Santa’s schrijf je kerstkaartjes voor iemand die dit kan gebruiken.”

Kaartjes actie

Almelovoorelkaar gaat zelf ook aan de slag als ‘Secret Santa’. Zij gaan kerstkaarten schrijven aan inwoners van Almelo die een steuntje in de rug, wat extra aandacht of gewoon een beetje liefde tijdens de feestdagen kunnen gebruiken. “Iedereen kan meedoen en iemand opgeven voor een kaartje te ontvangen. Iemand een steuntje in de rug geven, hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn!”, aldus Crista ten Hove van Almelovoorelkaar.

Je kunt je opgeven als Secret Santa