Telefonisch contact

0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
0546 544 100 of 088 040 3800 voor maatschappelijk werk
Contact Nieuws
a a a
Mijn dossier Mijn Avedan Stel een vraag Stel een vraag

Samen maken we de wereld mooier

Vrijwilligers vergroten de leefbaarheid en kwaliteit van de samenleving. Samen maken we de wereld om ons heen een beetje mooier. We hebben daarom een website gemaakt die speciaal bedoeld is voor vrijwilligerswerk: www.almelovoorelkaar.nl. Hier kunnen Almeloërs elkaar vinden en helpen, hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer jou dat uitkomt. Eenmalig, iedere week, alles daartussen in én bij jou in de buurt. Betrouwbaar, gemakkelijk en gratis! Op Almelovoorelkaar.nl staan ook alle vacatures.

‘Hier kunnen Almeloërs elkaar vinden en helpen, hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer ze dat uitkomt.’

Dit doet Avedan

Avedan ondersteunt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op allerlei manieren. We begeleiden, geven advies, werven vrijwilligers, bemiddelen, scholen en promoten vrijwilligerswerk. We doen nog meer trouwens. Heb je vragen over vrijwilligerswerk? Of kom je er niet helemaal uit op de website www.almelovoorelkaar.nl? Dan is Avedan Vrijwilligers er om jou te helpen.

Ik ben Noaber

Ik ben Noaber is dé burenhulporganisatie van Almelo. Ik ben Noaber verbindt mensen in Almelo: mensen met een hulpvraag én mensen die willen helpen. Sta je graag voor een ander klaar of kun je zelf wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan op almelovoorelkaar.nl.

Twijfel je nog? We geven je een paar voorbeelden:

  • hulp bij boodschappen doen,
  • samen wandelen,
  • een klusje in het huishouden of de tuin,
  • de hond uitlaten, gezelschap,
  • samen een keer wat leuks doen.

De bemiddeling tussen de Noabers wordt grotendeels gedaan door vrijwilligers. Heb je een vraag of wil je vrijwilliger worden? Kom dan eens bij ons langs in de Bibliotheek, het Baken 3 in Almelo. Wij zijn hier aanwezig op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 17.00 uur en op woensdag tussen 10.00 en 14.00 uur

Wil je informatie over vrijwilligerswerk of een afspraak maken, dan kan dat. Stuur een e-mail naar info@almelovoorelkaar.nl of bel met ons op (0546) 544 110.

Participatie naar Vermogen

De gemeente Almelo wil graag dat alle inwoners actief meedoen in de samenleving. Dit betekent dat mensen wordt gevraagd om naar eigen kunnen een bijdrage te leveren in de vorm van maatschappelijke inzet. Deze inzet moet beperkt zijn in grootte en mag een gewone betaalde baan niet in de weg staan. Avedan helpt mensen met een lage uitkering om een activiteit te vinden en zo weer mee te doen in de maatschappij. Voor meer informatie neem je contact op met Petra Schumer, (0546) 544 108, of stuur je een e-mail naar p.schumer@avedan.nl.

Hier vind je ons

In het centrum kan je terecht bij ons kantoor in de bibliotheek aan Het Baken 3, op de 1e etage. Wij zijn hier aanwezig op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 17.00 uur en op woensdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Wil je informatie over vrijwilligerswerk of een afspraak maken, dan kan dat. Stuur een e-mail naar info@almelovoorelkaar.nl of bel naar Avedan Vrijwilligers (0546) 544 110.